torsdag 1. februar 2007

Ung kvinne ønskes leid

Jeg har igjen steget i etablert-gradene. Siste opprykk skjedde etter at en luring fra Tønsbergs Blads salgsavdeling fikk overbevist meg om at å bruke 410 kroner på et abonnement på lokalavisa til Tønsberg var vel anvendte penger. Vel, det er kanskje vel anvendte penger for en som faktisk bor i Tønsberg. Men det gjør jo ikke jeg. Jeg bor i nabobyen Horten, og avisa som skulle ha dumpet ned i postkassa mi hver morgen klokka halv seks burde dermed hett Gjengangeren. Det er bare det at Hortens lokalavis Gjengangeren, på tross av at den er 75% slankere enn nabobyen sin avis, har en høyere abonnementspris. Og litt økonomisk sans har man da. Derfor falt altså valget på Tønsbergs Blad, og derfor leser jeg hver dag om rivingen av bygg jeg ikke vet hvor er, om lokalpolitiske diskusjoner som ikke angår meg og om lilleputtlag som spiller fotball på en bane jeg aldri har hørt om. Eller, det vil si, jeg leser jo ikke om det, siden jeg ikke har noen interesse av det overhodet. Det eneste jeg egentlig leser er sidene med oversikt over dagens tv-program (ganske trist i grunn) og siden med dødsannonser (for så vidt enda tristere). I det siste har jeg imidlertid oppdaget et nytt aspekt ved denne avisa. Og det er noe jeg velger å oppfatte som heller tvilsomme kontaktannonser. Stadig vekk dukker det nemlig opp overskrifter som dette under tittelen Ønskes leid: ”Eldre herremann”, ”Helgepappa med tre barn”, ”Mannlig sykepleier”, ”To unge jenter i skolealder” etc. Jeg må innrømme at jeg synes det er temmelig sjokkerende og nokså upassende at en lokalavis kan finne på å presentere kontaktannonser av et såpass slibrig kaliber. Når til og med en tabloidavis som Dagbladet har valgt å fjerne dem!
Jo da. Går man ”kontakt”-annonsene nærmere etter i sømmene viser det seg at det er den eldre herremannen og helgepappaen som søker etter et husvære for seg og sine. At det ikke er møkkete menn i grilldress som ved hjelp av annonser i den lokale avisa forsøker å realisere sine lyssky perversiteter. Og at det dermed ikke dreier seg om kontaktannonser i det hele tatt. Det som er saken er at de første ordene i annonsene alltid skrives med uthevede bokstaver. Dermed ser det slik ut: "Ønskes leid: Mannlig sykepleier ø. leil. i Tbg sentr. Rolig. Ikke-røyk.” Det er bare det at vi som er skumlesere og som alltid hopper elegant over alt som ikke er overskrifter eller ingresser, går glipp av denne relativt vesentlige tilleggsinformasjonen. Og da blir det så gøy å lese avisa!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Bytt til Aftenposten! ;)
Jeg leser morgenutgaven på jobben hver dag og føler at jeg holder meg godt oppdatert på verden, kultur og tegneserier.

Ingeborg sa...

Ja, jeg tror faktisk jeg skal det! :) Abonnerte på den tidligere, og det var alltid like underholdende å lese de bastante utspillene på "Si:d" (eller hva den heter...)

Anonym sa...

Artig skrevet, Ingeborg.

Ingeborg sa...

Takk! :o)

Eline sa...

si:d er fantastisk. Jeg anbefaler også aftenposten, hadde den litt i høst. Mye lesestoff hverfall. :)

ia sa...

Du kødder ikke med Tønsbergs Blad!! Eller, jo, det kan du egentlig få lov til. Det er ikke akkurat världens bästa tidning.
Hvis du har peis eller vedovn, kan jeg anbefale Aftenposten. Fin å fyre med etter at du har innsett at du aldri kommer til å rekke å lese hele avisen før neste kommer.

Anonym sa...

IA, nå er du slem. Aftenposten er en fantastisk avis og jeg blir kjempeglad hver gang jeg kjøper den. Her i frijazzkollektivet abonnerer vi på Morgenbladet, noe som i og for seg er en av Norges bedre aviser, bare ekstremt høykulturell. Ikke det at jeg higer etter populærkulturelt tabloidnytt, jeg skulle bare gjerne ha abonnert på Aftenposten. Men når man i løpet av en dag er flere timer utenfor døra enn man er innenfor, sier det seg selv at det bare blir opptenningspapir av stablene. Og vips, der ble jeg jo plutselig enig med deg. Nuvel.

Ingeborg sa...

Oppdaget nettopp at det verste med å abonnere på Tønsbergs Blad er at man må lese alt om Jenny Jensen og Grand Prix-delfinalen som var i Stokke på lørdag.

Hallgeir sa...

Holder meg til nettaviser jeg... Litt upraktisk med papiravis når man ikke har peis, og når papirdunken blir fyllt opp med reklamepapir i løpet av 2-3 dager... trenger liksom ikke noe mer da.... Har ikke tiden til å lese en hel papiravis heller. Bergens Tidende er en bra avis, men veldig mye lesestoff i den, så jeg har ikke kjangs å lese alt. Bergensavisen er en møkkaavis med frekke selgere, så dem boikotter jeg. De tar aldri et nei for et nei. Eneste som fungerer er å legge på:D

Ingeborg sa...

Hehe.. Funker dårlig å fyre med nettaviser, da. Slik sett er det praktisk å abonnere på Tønsbergs Blad. Forsvinner én i vedovnen om dagen.

Anonym sa...

Nettaviser er vel og bra, men i det store og det hele er det litt som å lese på wikipedia i stedet for å sjekke i et ordentlig leksikon. Er mye vrøvl på nettavisene, og usedvanlig dårlige fremsider. Dét er mediesensur det, man får jo ikke sett stort annet enn sport og glam.